top of page
הרצאות שש הממלכות
אתר ההרצאות בנושאי מדעי החיים והטבע
זכוכית מגדלת
מבט חטוף למדעי החיים
כיצד מחטאים מקומות ציבוריים נגד נגיף הקורונה?
ד"ר ספי זרגריאן
בכל רחבי העולם, ממשלות וצוותים רפואיים עובדים בכדי להאט את התפשטות נגיף הקורונה. מאמצי חיטוי בקנה מידה גדול נעשים מאוד נפוצים, והם מתחילים כבר בשיטות פשוטות כמו ניגוב ידני עם מטלית ועד לתותחי ריסוס שונים.
חיטוי כזה בקנה מידה עולמי דורש חומר חיטוי זול ובעל יעילות גבוהה. ובכן, החדשות הטובות בעניין הן שנגיף הקורונה הוא אחד מסוגי הנגיפים שקל ביותר להרוג (כשהוא מחוץ לגוף!) שכן לנגיף זה מעטפת המאפשרת לו להתמזג עם תאים אחרים בכדי להדביק אותם, ואם מפריעים או משבשים את מבנה המעטפת, הנגיף כבר לא יוכל לפעול.
מים עם סבון הם אחד השילובים הטובים ביותר לסילוק ולפגיעה בנגיף הקורונה, אך לחיטוי רחובות ומקומות ציבוריים בכלל משתמשים בחומר קצת יותר חזק (חומר פעיל שהוא מחמצן חזק): אקונומיקה.
גם בבית ה -CDC (המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן) ממליץ להשתמש באקונומיקה מהולה: שליש כוס אקונומיקה פר גלון מים (כ- 3.5 ליטר מים). יש שמשתמשים עד כוס אקונומיקה שלמה פר גלון מים. כדאי ללבוש כפפות כשמשתמשים באקונומיקה, ולעולם אין לערבב אותה עם חומר אחר ממים (כך עלולים להיפלט רעלים לאוויר).לאחר מיהול האקונומיקה וחיטוי הבית (או כל מקום אחר) אין להשאיר את התמיסה הזו יותר מיממה מאחר והיא מאבדת מעוצמתה וגם יכולה לאכל חלק מכלי הפלסטיק (אם מצויה בהם).
כיצד כדאי לנקות עם אקונומיקה
לפני השימוש באקונומיקה, יש לנקות את המשטח שרוצים לחטא עם מים וסבון כלשהו, מאחר וחומרים רבים יכולים ליצור ריאקציה עם האקונומיקה ובכך לנטרל אותה. לאחר מכן יש לייבש את המשטח ורק אח"כ כדאי להוסיף/לנקות עם אקונומיקה. יש לתת לה "לשבת" לפחות 10 דקות ורק אח"כ לנגב אותה.
אקונומיקה יכולה לאכל מתכת עם הזמן, לכן מומלץ לא להתרגל לנקות איתה ברזים ומתכות מבריקות. מאחר ואקונומיקה היא חומר כל כך חזק, כדאי לשטוף במים כמעט כל משטח בו השתמשנו באקונומיקה בכדי למנוע הסרת צבע או נזק כלשהו לאותו משטח.
bottom of page