top of page
הרצאות שש הממלכות
אתר ההרצאות בנושאי מדעי החיים והטבע
זכוכית מגדלת
מבט חטוף למדעי החיים
נשאי נגיף הקורונה ללא סימפטומים מדבקים גם כן
ד"ר ספי זרגריאן
נגיפים התוקפים את מערכת הנשימה, כמו נגיף הקורונה, פועלים ע"י חטיפה וניצול תאים בריאים באף שלנו, בגרון ובריאות (דרכי הנשימה). תאים אלה אז מנוצלים כמפעלים לייצור נגיפים. ואם נגיף מתגלה בבדיקה לאחר שאספו דגימה עם מטוש באזור חלל האף או הפה, זה אומר שאזורים אלה מפרישים את הנגיף גם אם הבנאדם מרגיש בסדר גמור.
נגיפים אלה עוברים לאנשים אחרים מאחר ובכל פעם שאנו נושמים, משתעלים, מתעטשים או רק מדברים, אנו פולטים טיפות קטנטנות. וכשנגיף מתרבה בדרכי הנשימה, טיפות קטנטנות אלה יכולות להכיל חלקיקי נגיפים. וכשאנשים אחרים באים במגע עם חלקיקים אלה, בין אם הם באוויר ובין אם חלקיקים אלה נחתו על משטח כלשהו, אנשים אלה יכולים להידבק בנגיף גם כן.
תדלוק מגיפה
במחקר שפורסם בתחילת החודש (מרץ 2020) בכתב העת Science, מצאו Shaman et al שנשאי קורונה שלא נרשמו ככאלה היו אחראיים ל- 86% מהתפשטות המחלה (קורונה) בסין לפני שהנהיגו סגר ב- 23 לינואר 2020.
המדענים העריכו שמקרי קורונה שלא נרשמו (נשאים לא סימפטומטיים) היו בערך פי 2 פחות מדבקים מאנשים שנרשמו חולים בקורונה. ככל הנראה יש קשר בין חומרת הסימפטומים וכמות הנגיפים שגוף הנשא "פולט". למשל אדם חולה יותר, ישתעל יותר, ואז יפיץ יותר נגיפים אל הסביבה וכך הוא מדבק יותר.
כך העובדה שיכולה להיות הדבקה "שקטה" של נגיף הקורונה, יכולה להפוך את נגיף זה למאוד בעייתי להשתלטות. זו אחת הסיבות העיקריות שבעולם היום דואגים כל כך לריחוק פיזי בין אנשים בכדי להשתלט על התפרצויות הנגיף במקומות שונים.
bottom of page