top of page

זכוכית מגדלת

מבט חטוף למדעי החיים

ה"צורך" להשתין בזמן פעילות מינית

ד"ר ספי זרגריאן

ד"ר ספי זרגריאן: הצורך להשתין בזמן פעילות מינית
הרצאות שש הממלכות: הצורך להשתין בזמן פעילות מינית

אצל הגברים הזרע והשתן עוברים באותו צינור, אך הגוף מונע משניהם להתערבב זה בזה. במהלך הזקפה משתחרר נוזל "ניקיון" שתפקידו לשמן את הצנרת ולסלק שאריות של חומצה שאולי נשארה מהשתן ועלולה להזיק לתאי הזרע. מיד אחר כך שלפוחית השתן ננעלת פיזית, דבר שהופך השתנה בזמן זקפה לבלתי אפשרי. שני תפקודים אלה לעולם לא "מתבלבלים" ומתערבבים, אלא אם נעשה שינוי פיזיולוגי מסוים כגון ניתוח פרוסטטה (בלוטת הערמונית).

בלוטת הערמונית הינה בלוטה אקסוקרינית (מפרישה אל הסביבה החיצונית של הגוף) במערכת הרבייה של היונקים הזכרים. יש לה תפקיד חשוב בפוריות של הגבר - מפרישה את נוזל הערמונית שהוא חלק חשוב מנוזל הזרע (מגן על הזרע). הפרוסטטה נמצאת מתחת וצמוד לשלפוחית השתן (אשר מכילה את כל השתן לפני שאנו מגיעים לשירותים).

במהלך קיום יחסי מין הפרוסטטה מתנפחת ולוחצת על המעי ועל שלפוחית השתן. אם נשארו נוזלים כלשהם בשלפוחית, ייתכן ונרגיש צורך להשתין. בכדי למנוע את ההרגשה הזו, אפשר/צריך לרוקן את שלפוחית השתן והמעיים לפני הפעילות המינית. 

הרבה נשים חשות שצריכות להשתין בעקבות גירויים בתוך הנרתיק (בלעז: ואגינה), ע"י אצבעות, צעצועי מין ואיברי מין. שלפוחית השתן ממוקמת ממש "לפני" (מעל) הנרתיק. כך, גם אם שלפוחית השתן ריקה, לחצים בתוך הנרתיק (בדפנותיה) במהלך חדירה מינית (או אחר) יגרמו להרגשה הזו של "הצורך להשתין" (בעקבות תזוזה/מגע/לחץ בשלפוחית). את הרגשת הלחץ הזו אנו לומדים להכיר כבר בגיל צעיר מאוד, והיא "אוטומטית" מאותתת לנו להגיע לשירותים. כמובן שאם שלפוחית השתן אינה ריקה, ישנה סבירות גבוהה מאוד שנרגיש צורך להשתין. ההבנה של איך האיברים הפנימיים שלנו ממוקמים מסבירה הרבה דברים.

בנוסף לזה ששלפוחית השתן וצינור השתן ממוקמים ממש קרוב לנרתיק, יש גם אזור קטן של רקמה בתוך הנרתיק הנקרא "נקודת ה-G" (נקרא גם Grafenberg spot) שנמצא בדופן הצמוד לצינור השתן והשלפוחית. כשאזור זה מגורה, אפשר להרגיש מסביב באמצעות האצבעות מרקם ספוגי ואחר משאר אזורי הנרתיק. אזור זה נחשב כאזור רגיש יותר לגירוי מיני, והרבה נשים מרגישות ממש טוב מבחינה מינית כשאזור זה מגורה. לחלק מהנשים גירוי אזור זה גורם גם להרגשת הצורך להשתין. עם זאת, לרוב הנשים נקודת ה G אינה "כפתור קסם" המוביל לאורגזמה. לכן, במקרה שאינכן מרגישות את זה, זה לא אומר שמשהו לא בסדר. הגוף וה"חיווט" בין כל אדם לאדם אינו זהה.

ישנן נשים (ולא מעט) שהמגע ב"נקודת ה G" אינו נעים להן במיוחד. זה בסדר גמור ולא נדיר. למעשה, רוב העצבוב נמצא בדגדגן ובאזור הכניסה של הנרתיק, כך שאם נקודת ה-G אינה מגרה אתכן, זה לא מפתיע. חלק מהנשים יכולות אף להרגיש באזור הזה כאב.    

עוד בנושאים דומים:

מדוע אנו מנוזלים כשקר?

bottom of page